Koru Counseling

Vingerreflexologie

Vingerreflexologie wordt vaak gezien als voetreflexologie maar dan met de vingers. Maar dat klopt niet: bij voetreflexologie wordt gebruik gemaakt van de drukpunten die in verbinding staan met de organen, bij de vingers worden de emoties aangesproken. Vingerreflexologie gaat uit van het principe dat er een emotie ten grondslag ligt aan een geestelijke of lichamelijke klacht.

Wat is vingerreflexologie?
Ruud Overstegen ontwikkelde deze methode circa 30 jaar geleden. Hij ontdekte dat vingers een goede connectie hebben met het emotionele deel van het brein en dat vingerreflexologie een methode is om een emotionele lading van een oude herinnering weg te nemen waardoor toekomstige gebeurtenissen anders worden beleefd. Je ‘reset’ dus als het ware het brein.

Vingerreflexologie is een snelle en effectieve methode om oude belemmerende emoties zoals angst, woede en verdriet te verwijderen. Vaak wordt herhaaldelijk gesproken over een ‘probleem’ of blokkade. Maar alles wat je aandacht geeft, groeit. Dus hoe vaker je erover spreekt, hoe groter het wordt en lastiger om te verwerken. Met vingerreflexologie ga je eenmaal de gebeurtenis herbeleven. Het is voor een cliënt niet nodig in detail te treden, wat hem of haar een veilig gevoel kan geven. Na de behandeling ben je van de belastende emotie verlost.

Hoe werkt vingerreflexologie?
Een vingerreflexbehandeling neutraliseert aanwezige belastende emoties die in het verleden zijn ontstaan. Vaak ben je je hier niet bewust van. Maar door de herinnering van emoties anders te beleven, wordt ook het nu direct anders ervaren. Hierdoor kunnen geestelijke en/of lichamelijke klachten beter worden aangepakt.

De middelvinger van de rechterhand is de tijdslijn waarop de vingerreflexoloog kan voelen waar emoties zich hebben vastgezet. Deze voelen aan als kristallen en bestaan uit adrenaline en cortisol. Bij het behandelen gaat het er niet om WAT je hebt meegemaakt, maar HOE je het hebt ervaren. Aan de hand van de emotie, gebeurtenis of klacht wordt bepaald welke vinger (s) gemasseerd worden.

Hoe dit kan? Ons brein houdt van simpel en slaat een reactie op een vervelende gebeurtenis de eerste keer op om vervolgens later in je leven bij een soortgelijke ervaring je direct het gevoel van de eerste keer te geven. Door de emotie van de eerste gebeurtenis te neutraliseren, ontstaat er ruimte om het heden anders te beleven.

Bij welke klachten?
Het is misschien een cliché maar vingerreflexologie kan ingezet worden voor elke probleem c.q. klacht. O.a. richting geven in je leven, verwerken van trauma’s, bijwerkingen van chemokuur, ADHD/ADD, ademhalingsproblemen, allergieën, angsten, (chronische) vermoeidheid, depressies, diabetes, eczeem, fobieën, hyperventilatie, migraine, nek-, schouder- en rugklachten, overgewicht, spijsverteringsproblemen (obstipatie, diarree), stress en burn-out klachten, verslavingen….

Nieuwsgierig geworden over wat vingerreflexologie voor jou kan betekenen? Neem contact met me op voor vrijblijvende informatie!

Kosten behandeling:

Vingerreflexologie € 75,= incl. BTW. Duur circa 60-90 minuten.

 

Vingerreflexologie

 

hoek

Vingerreflexologie

 

Copyright Anita Boeser © 2013 | Website door Webjem